Modelwoning altijd te bezoeken op afspraak

sluit venster
Zoetwaterlande grote sfeerfoto HERO image

BLOG

Het laatste nieuws over Woonwijk Zoetwaterlande

#11
12/12/2023

Nog steeds aan 6% BTW:

persbericht

In woonwijk Zoetwaterlande kan je de woningen in FASE 1 EN FASE 2 blijven aankopen met 6% BTW ipv 21% BTW als je voldoet aan de voorwaarden.
Dit bespaart U enkele tienduizenden euro’s bij een vlugge beslissing.

werken lopen vlot
#10
03/10/2023

Wist je dat:

persbericht

• Er vanaf heden een prachtige modelwoning te bezoeken is op afspraak. Snuif de sfeer ter plaatse op en ontdek zelf deze lichtrijke woningen. Maak vandaag nog uw afspraak op +32 58 41 08 08
• Fase 1 : is volledig afgewerkt en opgeleverd.
• Fase 2 : volop in afwerking, oplevering zoals gepland in kwartaal 2/2024, 100% energieneutraal (zonnepanelen, warmtepomp, vloerverwarming).

werken lopen vlot
werken lopen vlot
werken lopen vlot
#9
19/10/2022

De werken aan de Woonwijk Zoetwaterlande gaan volop verder.

persbericht

Nog even alle troeven op een rijtje:

• Betaalbare en VASTE prijzen
• Mogelijkheid tot aankoop aan 6% BTW ipv 21%
• BEN woningen met 3 slaapkamers, 2 badkamers, terras, tuin en privé parkeerplaats
       ⁃ Hoger wooncomfort door minder warmteverlies, constantere temperatuur en minder tocht
       ⁃ Een zeer lage energiefactuur
       ⁃ Minimale afhankelijkheid van fossiele brandstoffen
       ⁃ Jouw woning voldoet aan de nieuwe normen en behoudt zijn waarde
       ⁃ Goed voor het milieu dankzij een lage CO2-uitstoot
       ⁃ Je geniet van subsidies en korting op de onroerende voorheffing
• Rustige groene omgeving aan het kanaal in de directe nabijheid van school, kinderopvang, trein, bus en E40
• Op fietsafstand van de zee

werken lopen vlot
werken lopen vlot
werken lopen vlot
werken lopen vlot
#8
12/05/2022

Persbericht

persbericht

Veel bouwprojecten liggen tijdelijk stil, maar...
Woonwijk Zoetwaterlande schakelt een versnelling hoger

Woonwijk Zoetwaterlande krijgt vorm. Sterker nog: de werken draaien op volle toeren. Deze week snijden de aannemers een nieuwe fase van 14 woningen aan, waardoor zich nieuwe opportuniteiten aanbieden. Als klap op de vuurpijl, heeft de overheid haar 6% BTW-maatregel verlengd en dat scheelt toch ook weer enkele tienduizenden euro’s op de slotfactuur. Betaalbaar wonen aan de Westkust: jazeker, dat kan. In Zoetwaterlande.

Andere aanpak
Gezellig, kwalitatief, energiezuinig en vooral: betaalbaar. Op deze vier pijlers is Woonwijk Zoetwaterlande gestoeld. En dat slaat aan. Driekwart van de woningen uit de eerste fase hebben al een eigenaar gevonden en er zitten nog enkele verkopen in de pijplijn. Reden genoeg dus voor Peter Balcaen, projectontwikkelaar Square Group, om een tandje bij te steken. “We hadden meteen een goed gevoel bij dit project”, vertelt hij. “Van bij lancering van de eerste fase was er al een gezonde interesse van kandidaat-kopers. We gaan bewust voor een hele scherpe verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ook op vlak van duurzaamheid doen we forse inspanningen: in Zoetwaterlande zijn alle woningen bijna energieneutraal (BEN). De overheid doet ook zijn duit in het zakje: slechts 6% btw in de plaats van 21%: dat voel je in de portemonnee, hoor.”

De prijs = de prijs
Terwijl veel bouwprojecten stilliggen door de duurder wordende bouwmaterialen, gaat Zoetwaterlande dus tegen de stroom in door een versnelling hoger te schakelen. Opmerkelijk. “Zoetwaterlande is een project met een aparte visie”, duidt Peter. “Kijk, wij zien het zo: hoe duurder het leven wordt, hoe groter de vraag naar betaalbare woningen. En dus garanderen wij aan onze kandidaat-kopers: de prijs is de prijs. Bij ons dus geen clausules die prijsstijgingen na verkoop nog mogelijk maken. De aankoopprijs die op je compromis staat, is de som die je ook werkelijk zal betalen. Geen euro meer.”

Zuidgericht, met knap zicht
Met de aanvang van Fase 2 komen nog eens 14 nieuwe woningen op de markt. “Daar zitten heel wat pareltjes tussen”, aldus Bram Haerhout van Immo Albatros. “Prachtige, moderne huizen, volledig zuidgericht en met een schitterende view op de groene ontspanningszones en het water. En nog steeds heel betaalbaar.”

Haalbare kostprijzen
Maar... wat is dan betaalbaar? “Een moderne BEN-woning in de Woonwijk Zoetwaterlande kan al vanaf 295.000 euro plus aankoopkosten”, antwoordt Bram. “We spreken dan over schitterende nieuwbouw met garage of parking, drie slaapkamers
en twee badkamers, hé. Tel daarbij nog een knusse tuin en dit alles in een groene, gezellige woonwijk. Doordat je woning bijna energieneutraal is, betaal je véél minder energiekosten. En dat voordeel draag je een leven lang mee.”

Meer weten?
Voor een blik op woningen en de bijhorende prijzen, surf naar www.zoetwaterlande.be of contacteer Immo Albatros in De Panne.

#7
26/04/2022

Start verkoop en bouwwerken FASE 2

start rioleringswerken

Vandaag werd het startsein gegeven voor de verkoop en de bouwwerken van FASE 2. Er is gestart met de riolerings- en wegeniswerken, midden mei worden de grond- en funderingswerken van de woningen aangevat.

De ligging, plannen en de prijzen van de woningen van fase 2 kan vanaf heden
hier bekeken worden op deze website en via Immo Albatros.

#6
27/03/2022

Stand van zaken en binnenkort opstart FASE 2!

werken volop bezig

Zowel de bouwwerkzaamheden als de verkoop van FASE 1 verlopen voorspoedig, getuige de foto’s hierbij.
Binnenkort worden de werken van FASE 2 opgestart en de verkoop gelanceerd. Meer details en informatie wordt nog deze maand bekendgemaakt. Bij interesse kan je je nu al aanmelden via het contactformulier op deze website.
Alvast bedankt aan onze kopers, Immo albatros en de aannemers voor het goede werk en het vertrouwen in dit mooi project.

werken lopen vlot
werken lopen vlot
werken lopen vlot
werken lopen vlot
#5
29/11/2021

De werken lopen vlot!

werken volop bezig

Wie over de brug van Adinkerke rijdt, kan er momenteel niet naast kijken: Woonwijk Zoetwaterlande verrijst. De werken lopen goed en vlot, met speciale dank aan de aannemersploeg van Filip Despierre uit Houthulst. De ruwbouw van het gelijkvloers is voltooid, deze week nog wordt gestart met de eerste verdieping. We houden je op de hoogte: blijf ons volgens op sociale media (facebook en instagram) voor nieuwe updates!

werken lopen vlot
werken lopen vlot
werken lopen vlot
werken lopen vlot
#4
07/10/2021

Woonwijk Zoetwaterlande krijgt vorm…
Het is zover: de werken zijn volop aan de gang!

werken gestart Zoetwaterlande

Er beweegt wat in De Panne – Adinkerke! In de Emmaweg zijn graafmachines en bouwvakkers sedert kort druk in de weer met de eerste fase van het project. Die behelst de bouw van de eerste 12 BEN-woningen. Ondertussen is reeds 40% verkocht, waardoor de tweede fase binnenkort ook wordt aangesneden. Kortom: Woonwijk Zoetwaterlande wordt werkelijkheid. Kwalitatief en betaalbaar wonen aan de Westkust is geen utopie meer, zeker voor wie nog van het verlaagde btw-tarief kan profiteren…

Verlaagd BTW tarief
In de Emmaweg, vlakbij het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke, verrijst momenteel de fonkelnieuwe Woonwijk Zoetwaterlande. Die bestaat uit de bouw van 41 piekfijne bijna energie neutrale (BEN) woningen met alles erop en eraan. De bouwheren leveren een flinke inspanning om de huizen betaalbaar te houden, zonder aan kwaliteit in te boeten. Daarbij komen nog tal van fiscale voordelen van de overheid. Zoals het verlaagde btw-tarief van 6% in de plaats van 21%. Dat scheelt een flinke slok op de borrel. Met name een flink bedrag variërend tussen 34.000 en 50.000 euro.

Sfeervolle, groene wijk
Woonwijk Zoetwaterlande moet een groene, gezellige en veilige wijk worden, waar beleving en sfeer centraal staan. Naast de beperkte wegenis, voorzien de projectontwikkelaars een leuke wadi, speelpleintjes en enkele picniclocaties.

Echt betaalbaar!
Betaalbaar wonen aan de Westkust: eerst zien en dan geloven? Welaan dan: klik snel hier op deze link. Je kan er, naast alle info, ook alle plannen en prijzen raadplegen.

#3
22/04/2021

Woonwijk Zoetwaterlande schenkt meubilair aan het lokaal bestuur van De Panne

schenking meubilair

Vorige week schonken we een volledige huisraad aan het lokaal bestuur van De Panne. “De meubelen stonden een tijdlang in een modelappartement, maar zijn voor de rest nagenoeg nagelnieuw”, vertelt Peter Balcaen, bouwheer van Woonwijk Zoetwaterlande.
“In principe gingen we de meubelstukken gebruiken voor een ander project. Tot we plots vernamen dat het gemeentebestuur op zoek was naar huisraad.”

Burgemeester Bram Degrieck nam de mooie meubelstukken dankbaar in ontvangst. “Deze mooie gift zal goed aangewend worden”, beloofde hij. “Ons Sociaal Huis zal er haar woning voor noodopvang mee inrichten. Mensen die in die woning verzeilen, zitten op een of andere manier tijdelijk in een benarde situatie. Dankzij deze mooie meubelen zullen ze toch een knus thuisgevoel krijgen tijdens hun opvang. Merci voor dit gulle gebaar!”

Op de foto herken je links burgemeester Bram Degrieck (De Panne) en bouwheer Peter Balcaen (Woonwijk Zoetwaterlande).

#2
10/04/2021

Een verlaagd BTW-tarief:
hoeveel scheelt dat in jouw portemonnee?

verlaagd btw tarief

Wie een BEN-woning koopt in Woonwijk Zoetwaterlande, komt in aanmerking voor een verlaagd BTW-tarief. Dan betaal je maar 6% BTW, in de plaats van 21%. Maar wat betekent dat nu concreet? Met andere woorden: hoeveel centen spaar je uit met deze overheidsmaatregel?

Eerst even dit: het verlaagde BTW-tarief is een tijdelijke coronamaatregel. Orderboekjes van aannemers lopen leeg en door de BTW te verlagen wil de overheid de bouwsector nieuwe stimulansen geven. En daar profiteer jij, als koper, eigenlijk nog het meeste van. Want 6% BTW in de plaats van 21%: dat scheelt echt wel veel in de portemonnee.

34.000 à 50.000 euro verschil
Even een simulatie. De BEN-woning op lot 13 van de eerste fase kost 285.000 euro. Het BTW-verschil op de constructiewaarde bedraagt maar liefst 34.200 euro. Denk eens na hoe lang het duurt voor je dergelijke som uitspaart. Wel: in dit geval krijg je het eigenlijk cadeau. Merci, Vadertje Staat.

Nog straffer. De BEN-woning op lot 7 komt op 415.000 euro. Dit is meteen ook de duurste woning. Daar maakt is het BTW-verschil maar liefst 50.720 euro. Als je elke maand 500 euro opzij legt, dan heb je dit bedrag na dik 4 jaar bijeengespaard.

Sla je slag… nu!
Op vandaag kan niemand zeggen of de overheid deze gunstmaatregel zal verlengen. Alles hangt af van hoe de economie zal evolueren. Ons advies is dus glashelder en rechtuit: twijfel niet langer. Dit is hét moment om je slag te slaan. Je kan lenen tegen een zeer voordelige rente, je geniet van een verlaagd BTW-tarief én je bespaart nog op allerlei andere grote en kleine domeinen (zie onze vorige blogpost hier).

Voorwaarden
Belangrijk om weten is dat je wel nog aan enkele voorwaarden moet voldoen om te genieten van het verlaagde BTW-tarief. Zo moet het huis dat je aankoopt je enige eigendom zijn. Bovendien is het de bedoeling dat je er je domicilie neemt en dat je er minstens 5 jaar woont.

#1
30/03/2021

Woonwijk Zoetwaterlande maakt wonen betaalbaar en wel om deze 5 duidelijke redenen

jong gezin

Kwalitatief en betaalbaar wonen: met deze baseline werd de geboorte van Woonwijk Zoetwaterlande aangekondigd. Vooral het woord ‘betaalbaar’ gooit hoge ogen, zeker in een regio waar vastgoedprijzen de pan uitswingen. Maar wat maakt deze nieuwe woonwijk dan zo betaalbaar? We doen het je bondig uit de doeken.

1. Prijs-kwaliteit
De vraag naar haalbare huisprijzen is groot aan de Westkust. Vooral jonge gezinnen geraken moeilijk aan de bak. Het was dus van meet af aan een bewuste optie van de bouwheer om een scherpe verhouding tussen prijs en kwaliteit te hanteren. En dat is aardig gelukt, zonder in te boeten aan kwaliteit en… met een schitterende ligging, vlakbij het water.

2. Verlaagd btw-tarief
Ook Vadertje Staat helpt een handje. Nog tot eind 2022 kan je genieten van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt dus niet de gebruikelijke 21% op de totaalsom, maar 6%. Dat scheelt een flinke slok op de borrel. Let wel: om hiervoor in aanmerking te komen, moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet het huis dat je aankoopt je enige eigendom zijn. Bovendien is het de bedoeling dat je er je domicilie neemt en dat je er minstens 5 jaar woont.

3. Bijna Energie Neutraal
In Woonwijk Zoetwaterlande komen enkel BEN-woningen. BEN staat voor “Bijna Energie Neutraal”. Je woning voldoet dus met overschot  aan hele strenge isolatie- en EPC-normen. Tel daarbij nog een regenwaterput en zonnepanelen. Al deze maatregelen resulteren in een lage energiefactuur. En dat voordeel draag je een leven lang mee.

4. Korting op je onroerende voorheffing
Een BEN-woning heeft wel meer voordelen. Zo krijg je gedurende vijf jaar nog een stevige korting op je onroerende voorheffing. Hoeveel die korting zal bedragen, hangt af van de EPC-waarde die elke woning zal toegekend krijgen.

5. Voordelige energielening
Wanneer je een BEN-woning aankoopt, dan kan je mogelijks ook aanspraak maken op een renteloze Energielening van de Vlaamse overheid. Maar hieraan zijn wel enkele voorwaarden verbonden, zoals een maximaal jaarlijks inkomen en dergelijke. Maar het loont de moeite om het zaakje te onderzoeken.

Hoe betaalbaar is betaalbaar?
Kortom: betaalbaar wonen aan de Westkust, het kan wel degelijk. Maar hoe betaalbaar is betaalbaar? Wel: een BEN-woning met 3 slaapkamers en 2 badkamers kan al vanaf 285.000 euro, exclusief aankoopkosten. Dat is betaalbaar.